Openbare Bank

Openbare Bank

Deze website wordt gesteund door de Ronde Tafel van Socialisten en door het IMAST
Privatiseren komt van het Latijnse woord ‘privare’. Privare betekent beroven…

Openbare Bank RSS Feed
 
 
 
 
FR - Version française

Zelfs de Green Investment Bank wordt geprivatiseerd.

webteam

Van de conservatieve regering van de Britse premier Theresa May moet zeer weinig goeds worden verwacht. Net zoals onze regering zet ze in op een desastreuze privatiseringspolitiek.

De  UK Green Investment Bank plc  werd door de Britse overheid opgericht in 2012. Doel was fondsen te verzamelen om privé-initiatieven met betrekking tot het behoud en de verbetering van het milieu, zoals projecten voor hernieuwbare energie en met lage CO2 emissie, te ondersteunen. De publieke vennootschap is eigendom van het Departement for Business, Energy and Industrial Strategy.  De hoofdzetel bevindt zich in Edinburgh en er is ook een bureau in Londen.

Vandaag meldt de BBC dat de Green Investment Bank, die een waarde heeft van £ 2,3 miljard, verkocht werd aan de Australische Macquarie Bank.

Over Macquarie meldt Wikipedia dit: Macquarie Group Limited (voorheen Macquarie Bank Limited) is een Australische investeringsbank en financiële dienstverlener en biedt een verscheidenheid aan producten en diensten aan beleggers, bedrijven en overheden. Het wereldwijde hoofdkwartier is gevestigd in Sydney, en het bedrijf staat genoteerd op de Australische beurs, de ASX. Macquarie is de enige grote internationale Australische investeringsbank.

Macquarie zou de komende drie jaar £ 3 miljard investeren in de Green Investment Bank. Het hoofdbureau blijft in Edinburgh en daar komt ook een asset management afdeling. De overheid heeft onafhankelijke waarnemers aangeduid die moeten toezien op de voortzetting van de milieuopdracht.

De verantwoordelijke minister zegt dat transactie winst opgeleverd heeft voor de overheid: “It now makes sense to move it into the private sector where it will be free from the constraints of public sector ownership, allowing it to build further on its success.” (“Het is nu zinvol om het aan de privé over te laten, zodat het bevrijd wordt van de restricties van de publieke eigendom zodat verder kan gebouwd worden op zijn succes.”)

Bron: BBC – Green Investment Bank sold to Australian firm

Leave a Reply

Wil je graag onze nieuwsbrief ontvangen?

* = verplicht veld