Openbare Bank

Openbare Bank

Deze website wordt gesteund door de Ronde Tafel van Socialisten en door het IMAST
Privatiseren komt van het Latijnse woord ‘privare’. Privare betekent beroven…

Openbare Bank RSS Feed
 
 
 
 
FR - Version française

Is BNP Paribas weeral stout geweest?

Foefelare is nooit ver weg bij onze grootbanken.

webteam

Twee jaar geleden legde het Amerikaanse gerecht BNP Paribas een boete op van 8,9 miljard dollar wegens embargoschending. Die boete maakte deel uit van een akkoord met de bankregulatoren in de Verenigde Staten, dat al in juni 2014 bekendgemaakt werd.

Vandaag schrijft De Standaard dat de bank er een nieuwe dagvaarding aan de broek heeft. Het zou deze keer gaan om manipulatie van de obligatiemarkt. Ook UBS en Royal Bank of Scotland werden gedagvaard, meldt het financiële persbureau Bloomberg. De banken zouden voorverkoopprijzen van staatsobligaties hebben opgekrikt en zo op frauduleuze wijze veel winsten hebben gemaakt.

De zaak doet De Standaard denken aan de manipulatie van de Libor-rente. Enkele jaren geleden kwam aan het licht dat banken jarenlang gesjoemeld hadden met rentetarieven die ze bij onderlinge transacties gebruiken.

03 05 – DS – Amerikaanse justitie dagvaardt BNP Paribas

Reactie van Eric Goeman, woordvoerder van Attac, op Facebook: ‘Waarom vinden we dit eigenlijk bijna geen nieuws meer maar de normale gang van zaken? Omdat financiële manipulatie voor de grote banken de normale gang van zaken is ….’

 

Leave a Reply

Wil je graag onze nieuwsbrief ontvangen?

* = verplicht veld